3 Ağustos 2012 Cuma

MUHABBET KUŞU ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİM

Muhabbet Kuşu Almadan Önce Aşağıdaki Yazıyı Okumanızı Öneririm.


Yeşil Muhabbet Kuşu

Muhabbet kuşu alırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli kriterler vardır.Muhabbet kuşunu neden almak istediğiniz sorusuna verdiğiniz cevap bu kriterlerde belirleyici rol oynar.Bunlara değinelim :
1-) Muhabbet kuşunu  kafesinde ve kafes dışında  ( oda içinde ) salık olarak beslemek ve dostluk etmesi için alacaksanız, ERKEK muhabbet kuşu almalısınız. Erkek muhabbet kuşları hem dişilerden daha dost canlısı olurlar hem de ele alıştırma ve oyun eğitimlerinde çok daha başarılıdırlar.
2-) Üretim için muhabbet kuşu alacaksanız bu 2 kısma ayrılır.
                 A.) 1 erkek 1 dişi muhabbet kuşu alarak amatörce üretim yapmak için : Bu durumda muhabbet kuşlarını  alırken dikkat edeceğiniz şey kuşları alacağınız yerde kuşların yanyana iyice gözlemleyerek birbirlerine uyum sağlamış ( birbiriyle yan yaa durabilen , birbirinin tüylerini kaşıyan vb) hareketleri yapan kuşları almalısınız.Kuşları alırken burunlarının üzerinde cinsiyet belirten renklerin yavaş yavaş oluşmuş olmasına dikkat edin ve yaşça birbirine yakın olan kuşları almaya özen gösterin.

                 B.) Birden fazla çift muhabbet kuşu alarak daha profesyonelce üretim yapmak isterseniz bence bir üreticiden almanızda fayda var. Yanlız burada da dikkat etmeniz gereken şey tanıdık ve güvenilir bir üretici olmasıdır. Aksi halde size artık üreme ve yavru yapma özellikleri zayıflamış yaşlı kuşları vermeye çalışabilir.Uyanık olun hem zamanınız hem paranız boşuna gitmesin .

3-) Bir muhabbet kuşunuz var ve yanına eş alacaksınız. Burda da dikkat etmeniz gereken şey şayet beslediğiniz muhabbet kuşu erkekse ve yanına bir dişi muhabbet kuşu alacaksanız, dişi muhabbet kuşu geldiğinde erkek muhabbet kuşu önceki oyunculuğundan konuşkanlığından çok şey kaybeder ve artık dişi kuşla ilgilenmeye başlayacağından size ibrahim tatlı sesin o güzel türküsünü söyletebilir. ( o eski halimden eser yok şimdiiii  :) )

4-) Çocuklara hayvan sevgisi kazandırayım , çocuklar eğlensin diye muhabbet kuşu  alacaksanız almayın, muhabbet kuşları bakım isteyen ilgi isteyen canlılardır ve eğer yeterince zaman ayırmayacaksanız yemine,suyuna, banyosuna vb özen gösteremeyecekseniz sırf çocuklarınız mutlu olsun diye almayın, gidin balık alın su kaplumbağası alın derim çünkü bir gün bir yerlere bırakmak gerektiğinde muhabbet kuşunu bırakacak bir yer bulmak o kadar da kolay olmaya bilir. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder