8 Şubat 2017 Çarşamba

JUMBO MUHABBET KUŞU

Jumbo  (İngiliz-Hollanda) Muhabbet Kuşu ve Özellikleri

JUMBO MUHABBET KUŞU

Jumbo muhabbet kuşları normal muhabbet kuşlarına benzemekle birlikte onları normal muhabbet kuşlarından ayran en belirgin özellikleri normal muhabbet kuşlarından daha iri olmalarıdır. Jumbo muhabbet kuşlarının vücut uzunlukları 24-25 cm olmaktadır. Normal muhabbet kuşlarına göre kafası  ve  göğüs (döş)  kısmı daha büyüktür. Tüyleri daha canlıdır ve ibik diye tabir edilen kısımdaki tüyleri daha fazla olur. Jumbo muhabbet kuşlarının, özellikle tüm tüyleri çıktıktan sonra gözlerinin etrafındaki tüylerin uzamasından gözlerin etrafı yoğun tüy ile kaplanır ve tüylerin içine gömülür.Tüyleri diğer muhabbet kuşlarına oranla fazla olduğundan, jumbo muhabbet kuşlarının tüy temizliğine daha da bir özen gösterilmesi gerekir.Bu kuşlarda tüy ve deri hastalıkları diğer muhabbet kuşlarında görüldüğünden daha fazla görülür.Tüylerin yoğunluğundan dolayı göz çevreleri ve gaga bölgesinde oluşacak hastalıkların (parazit,mantar,alerji) tespit edilmesi zordur. Jumbo muhabbet kuşlarınızda iştahsızlık,kaşıntı ya da kabarıklık şeklinde oluşumlar görülmeye başlandıysa veterinere danışmanız gerekir.

JUMBO MUHABBET KUŞU ( YEŞİL)


Jumbo muhabbet kuşlarının gagasının üzerindeki sert kısım ( cere ) soluk renkli, toz pembeye yakın renkte ise dişi, mavi renkte ise erkektir.

Jumbo muhabbet kuşları özelliklerine göre 75-250 tl arasında satılmaktadır.

3 yorum:

  1. Jumbo muhabbet beslemiştim yavrulama olayları ve yavru besleme durumları çok zayıf

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jumbo Muhbbet kuşu yetiştirenler genelde bu sıkıntıyı yaşarlar, özellikle yavru bakımı anlamında pek iyi değillerdir.Bu yetiştiriciler,bakıcı kuşlar da kullanabiliyorlar.

      Sil
  2. Kuşların Küçük Sırları vardır . bu sırları anlattığın için tesekkürler

    YanıtlaSil